Skip to content

31/08/2015 Nieuws

TOTAL Kallo, het eerste Belgische TOTAL tankstation dat CNG & LNG aanbiedt

Op 25 mei 2015 opende Total haar eerste CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquified Natural Gas) tankstation. Een primeur voor Total België! Dankzij de uitstekende ligging aan de E34 is dit een ideale bevoorradingsplaats voor haar klanten. CNG/LNG brandstoffen bieden verschillende voordelen. Total Kallo is dan ook de eerste van een reeks Belgische Total vestigingen die CNG/LNG zullen aanbieden in de toekomst.

In een steeds veranderende Europese transportmarkt wordt een energiemix steeds belangrijker. Niet één, maar meerdere soorten brandstoffen zullen in de toekomst hun aandeel hebben in vervoer van goederen en personen. Total wenst haar trouwe klanten te kunnen bedienen van de energievorm naar hun keuze. Teneinde in te spelen op de  nieuwste ontwikkelingen schrijft Total zich dan ook vaak in op innovatieve projecten die potentieel hebben om zich verder te ontwikkelen ten voordele van haar cliënteel. In dit kader werd beslist na te gaan hoe en waar aardgas, vloeibaar of gecomprimeerd, als alternatieve brandstof kan aangeboden worden.

Vloeibaar aardgas (LNG) is een brandstof die momenteel specifiek voor zware transportvoertuigen voordelen kan bieden. Gecomprimeerd aardgas (CNG) wordt hoofdzakelijk in personenwagens en kleine bestelwagens gebruikt. Om de toepassing interessant te maken voor transporteurs moet er echter voldoende tankinfrastructuur voorzien worden doorheen Europa. Met de opname van het LNG-CNG tankstation te Beveren (Kallo) in het netwerk van Total in samenwerking met Drive Systems wordt een eerste aardgasproject werkelijkheid.