Skip to content

10/12/2014 Nieuws

Total bekroond met twee Caïus-mecenaatsprijzen voor haar betrokkenheid bij Keramis

De Caïus-prijzen zetten elk jaar de mooiste realisaties op het vlak van cultureel mecenaat in België in de verf.

Op de prijsuitreiking op 9 december 2014 sleepte Total als structurele partner van het “Centre de la Céramique” twee onderscheidingen in de wacht :

  • de Caïus-prijs voor Erfgoedmecenaat, die erkenning geeft aan voorbeeldige mecenaatsacties op het vlak van restauratie, renovatie of instandhouding van het erfgoed
  • de Caïus-prijs voor het Meest Gedurfde Mecenaat, die bedrijven beloont die risico durven te nemen in hun mecenaatsacties.

Als centrum annex museum zal Keramis hedendaagse keramiek toegankelijk maken voor een breed publiek en tegelijkertijd het erfgoed van Royal Boch ontsluiten op de site waar de aardewerkfabriek vroeger gevestigd was. Het project geniet sinds het begin de steun van Total.

De financiële steun van Total was gericht op het dynamische en pedagogische luik van het project: een kunstenaarsresidentie en een pedagogisch atelier die hedendaagse artistieke creatie op het vlak van keramiek mogelijk zullen maken en als belevingsplaats de jeugd kennis zullen laten maken met aardewerk.

>> Meer informatie