Skip to content

21/09/2016 Persbericht

Met TOTAL Hoboken is de regio Antwerpen een CNG station rijker

Brussel 21 september 2016 - Vandaag huldigde TOTAL haar tweede TOTAL CNG station op de Belgische markt, in Hoboken officieel in. Met de keuze voor de milieuvriendelijke brandstof CNG Compressed Natural Gas of aardgas met hoog calorisch vermogen op basis van LNG (Liquified Natural Gas) - speelt TOTAL in op de groeiende vraag van de consument naar een groene, voordelige en veilige brandstof.

Total Hoboken is naast Total Kallo (geopend mei 2015), het tweede CNG station voor de regio Antwerpen met een uitstekende logistieke ligging qua bereikbaarheid voor zowel particuliere consumenten als bedrijven en openbare diensten. Philip Heylen, schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten in Antwerpen verklaart: "Voor de opening van het nieuwe Total CNG station kon er enkel in het noorden van de stad CNG getankt worden. Nu er ook in het zuiden van de stad op aardgas getankt kan worden, kunnen de dienstvoertuigen van Stad Antwerpen over het hele grondgebied van de stad ingezet worden."

Paul Mannes, CEO Total België voegt hieraan toe: "Bij Total dragen wij milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en met de komst van een tweede CNG station in de regio Antwerpen, hopen wij onze trouwe klanten, inbegrepen de Stad Antwerpen die meer dan 100 dienstvoertuigen op aardgas heeft, te kunnen bedienen van de energievorm naar hun keuze." In een steeds veranderende Europese transportmarkt wordt een energiemix steeds belangrijker. Niet één, maar meerdere soorten brandstoffen zullen in de toekomst hun aandeel hebben in vervoer van goederen en personen. Dat Total geen onbekende is op de markt van nieuwe energieën, blijkt trouwens al langer, in 2008 behaalde zij reeds een primeur met de bouw van het eerste waterstoftankstation van België in Ruisbroek.

Gecomprimeerd aardgas (CNG) wordt hoofdzakelijk in personenwagens en kleine bestelwagens gebruikt. Het biedt én milieuvriendelijkheid, én een hoog rijplezier met bovendien een actieradius die een veelvoud is van rijden op elektriciteit. Om de toepassing interessant te maken voor de automobilisten moet er echter voldoende tankinfrastructuur voorzien worden doorheen Europa. Met de opname van het CNG servicestation te Hoboken in het netwerk van Total, is België meteen een tweede Total aardgasproject rijker.