Skip to content

12/10/2017 Persbericht

De thermische camera, uw garantie voor een grondige energiediagnose

Maak kennis met de nieuwe tool van Total Energy Solutions op de beurzen BIS, Energie & Habitat en Energie +

De energiediagnosedeskundigen van Total Energy Solutions beschikken met hun nieuwe thermische camera voortaan over een bijkomend instrument om gebouwen te analyseren. Daarmee is Total Energy Solutions de ideale partner die niet alleen een oplossing kan bieden voor energieverlies, maar particulieren ook een diagnose bezorgt om hun energieprestaties te verbeteren.

In een woning ligt de oorzaak voor warmteverlies meestal op plekken waar verschillende elementen op elkaar aansluiten; denk maar aan ramen, deuren, gevels, of aan de thermische bruggen bij het plaatsen van isolatie. Om alle gebreken aan de isolatie en het verwarmingssysteem van een gebouw op te sporen beschikken de experten van Total Energy Solutions over een nieuwe thermische camera. Daarmee kunnen ze slib in de radiatoren opsporen, vloerverwarmingsbuizen in kaart brengen en slecht geïsoleerd of afgedicht raamwerk detecteren. Verder maakt de camera ook een totaalbeeld van het dak om de isolatie en eventuele energieverliezen ervan na te gaan.

Dankzij de nieuwe camera worden voortaan ook vochtplekken, gebreken aan de vloerverwarming of plaatsen waar warmte verloren gaat in de analyse van Total Energy Solutions opgenomen. In functie van de energiediagnose krijgt de particulier die zijn woning renoveert en op zoek is naar meer thermisch comfort aangepaste oplossingen aangereikt.

Het merk Total Energy Solutions zal tijdens de verschillende najaarsbeurzen haar energiediagnose bij het grote publiek bekendmaken. “Onze rol bestaat erin de particulier te begeleiden doorheen alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van energie, verwarming en isolatie”, aldus Jérôme Kervyn, afgevaardigd bestuurder van Greendis NV1. “Beurzen zoals BIS, Energie & Habitat en Energie + bieden de ideale gelegenheid om de particulier een waaier van oplossingen voor te stellen die een antwoord bieden op isolatie-, verwarmings- of comfortproblemen in de woonomgeving, zonder zijn budget uit het oog te verliezen.”

 

1 GreenDIS NV dat onder de merknaam Total Energy Solutions werkt is gespecialiseerd in energiediagnose. Oprichters van Greendis zijn de ondernemingen GreenWatch en Total Belgium.