Skip to content

03/12/2015 Nieuws

Caïus Promethea : Total steunt Keramis

Total is sinds 2012 partner van Keramis in La Louvière voor de inrichting van de kunstenaarsresidentie en het pedagogische atelier.

Dit museum annex centrum voor artistieke creatie is ondergebracht op de site van de beroemde aardewerkfabriek Royal Boch. Dit historische bedrijf sloot in 2011 de deuren.

Vandaag resten er enkel nog drie oude flessenovens uit de jaren 1865-80. Het zijn de laatste steenkoolovens van dit type in België. Ze staan vlak naast een oud atelier. De oppervlakte van deze beschermde gebouwen werd verviervoudigd met de bouw van een nieuwe ruimte waarin het museum en de bijbehorende faciliteiten van Keramis zijn ondergebracht : tijdelijke en vaste tentoonstellingen, educatief en creatief atelier, administratie, leslokaal, ontvangsthal, boetiek en "Café des faïenciers".

Op 9 december 2014 werd Total twee keer beloond voor haar structurele steun aan het “Centre de la Céramique” en sleepte de onderneming 2 prijzen in de wacht :

> de Caïus-prijs voor Erfgoedmecenaat, die erkenning geeft aan voorbeeldige mecenaatsacties op het vlak van restauratie, renovatie of instandhouding van het erfgoed

> de Caïus-prijs voor het Meest Gedurfde Mecenaat, die bedrijven beloont die risico durven te nemen in hun mecenaatsacties

Naar aanleiding van haar 30ste verjaardag zal de stichting Prométhéa 3 specifieke prijzen uitreiken aan voormalige laureaten : de Caïus-prijs voor Mecenaat in natura, de Caïus-prijs voor Financieel Mecenaat en de Publieksprijs.

Wilt u Total helpen om de publieksprijs in de wacht te slepen ? Klik hier om te stemmen !