Skip to content

11/12/2020 Persbericht

Total Antwerpen schenkt € 17.000 aan lokale goede doelen om goede veiligheidscijfers te vieren

Antwerpen, 11 december 2020 – Total Antwerpen heeft met succes de onderhoudsstilstand* uitgevoerd van twee belangrijke productie-eenheden van de raffinaderij. Dit project had enerzijds tot doel de nodige onderhoudswerken van de installaties uit te voeren, en anderzijds ook het verbeteren van hun energie efficiëntie. Hierdoor wordt de jaarlijkse CO2-emissie verminderd met 30.000 ton, wat in lijn staat met de koolstof neutraliteitsprojecten van de Groep**. Tijdens dit project werd er gewerkt met veiligheidsincentives waarvan de opbrengst naar lokale goede doelen gaat.

Samen sterker

Om dit project van ongeveer 400.000 manuren mogelijk te maken, zijn er 900 externe medewerkers de bestaande teams van de raffinaderij komen ondersteunen in de uitvoering van de werken. Deze externe gespecialiseerde hulp kwam voornamelijk uit België en een aantal andere Europese landen. Ondanks de vele veiligheidsbeperkingen verbonden aan de sanitaire-crisis, is alles vlekkeloos verlopen en werden de werken uitgevoerd volgens een strak schema.

Veiligheid voor de medewerkers gekoppeld aan incentive voor het goede doel

Veiligheid staat bij Total centraal en daarom werd er in het kader van dit omvangrijk project een stappenplan ontworpen, specifiek op het vlak van veiligheid. Door elke stap te verbinden aan een incentive zijn er samen - in overleg met onze partners - niet minder dan € 17.000 vrijgemaakt. De verschillende cheques werden op vrijdag 11 december aan de vijf verschillende lokale doelen overhandigd: Beyond the moon, Gatam, Rondpunt, Feestvarken en Armen tekort.

“Total Antwerpen zet in op een pro-actieve veiligheidscultuur waarbij we veilig gedrag wensen te belonen, eerder dan onveilig gedrag te sanctioneren. Wekelijks werd op basis van hun veiligheidsperformantie een partner geselecteerd die op zijn beurt een goed doel koos. Iets kunnen geven geeft altijd een grotere fierheid en voldoening dan iets te krijgen. De partners konden hun team motiveren om veilig te werken om dan samen een goed doel te selecteren, dat nauw aan hun hart ligt ” legt Jacques Beuckelaers, CEO van het platform van Total Antwerpen, uit.

 

Het Antwerpse platform van Total

De drie productiefaciliteiten van Total in het Antwerpse havengebied vormen samen een geïntegreerd platform voor raffinage en petrochemie. Het platform produceert hoogwaardige brandstoffen die moeten voldoen aan de hoogste milieunormen zoals o.a. zwavelarme benzines en diesel. Daarnaast is er ook de productie van basischemicaliën zoals olefinen, en aromaten, die worden gebruikt voor de vervaardiging van polymeren. Het Antwerpse platform telt ongeveer 1700 vaste medewerkers en stelt dagdagelijks nog een extra 1000-tal medewerkers van partnerbedrijven te werk.

Over Total

Total is een multi-energiegroep die brandstoffen, aardgas en elektriciteit produceert en commercialiseert. Onze 100 000 medewerkers zetten zich in voor een betere, meer betaalbare, veiligere en schonere energie die toegankelijk is voor een zo groot mogelijk aantal mensen. Met een aanwezigheid in meer dan 130 landen is het onze ambitie om de wereldleider te worden op het vlak van duurzame energie.

Contact

Voor meer informatie kan u terecht bij: Pascal De Crem, PR & Communicatie Manager Telefoon: +32 (2) 288 37 77 Gsm: +32 (0)475 76 55 19
E-mail: [email protected]
Of mail naar: [email protected]

 

* Meer informatie over de onderhoudsstilstand van 2020 bij Total Antwerpen is beschikbaar de website van Antwerpen.

** Om meer te weten over de klimaat ambities van de Groep raadpleeg het Total Climat report 2020