Skip to content

02/02/2021 Persbericht

Total Belgium vult haar aanbod aan met TOTAL HVO100, een 100% hernieuwbare brandstof

Brussel, 1 februari 2021 - Total heeft zojuist de installatie afgerond van TOTAL HVO100-pompen in haar twee tankstations in Hognoul en Lommel. Deze 100% hernieuwbare brandstof is bedoeld voor vrachtwagens maar ook voor personenwagens, als mogelijk alternatief voor Diesel zonder aanpassing aan de motor. Nog een stap dichter bij de CO2-neutraliteitsdoelstelling van Total in België.

Naast vrachtwagens kunnen eigenaars van personenwagens nu ook kiezen voor de duurzame brandstof TOTAL HVO100 als alternatief voor de conventionele brandstof. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) wordt geproduceerd uit verschillende bio-based grondstoffen, residuen en afvalstoffen. Het heeft dezelfde chemische structuur als een conventionele brandstof en kan flexibel in een dieselmotor (1) gebruikt worden, zonder aanpassing aan de motor: zuiver of gemengd of ook afwisselend.

Op weg naar duurzamere mobiliteit

TOTAL HVO100 draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering door de impact van producten op het milieu te verminderen. De CO2-uitstoot gemeten over de hele cyclus, van productie tot gebruik van biobrandstof, wordt tot 90% verminderd in vergelijking met een referentiebrandstof (2).

Dit project van Total Belgium is in lijn met de ambitie van de Total-Groep om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, afgestemd op de samenleving, voor al haar wereldwijde activiteiten. Biobrandstoffen spelen een belangrijke rol in deze ambitie. Total ambieert dat haar productie van biobrandstoffen ongeveer 15% zal vertegenwoordigen in 2030, en 25% bereiken in 2050.

 

1. Het TOTAL HVO100-product voldoet aan de EN15940 norm (XTL synthetische diesel) en is compatibel met de meeste dieselmotoren. We raden de klanten aan om de compatibiliteit met hun dealer te controleren.

2. Afhankelijk van de herkomst van de grondstof tijdens de productie, op een well-to-wheel-cyclus.

 

Meer weten op de klimaatambities van Total

 

Contact
Pascal De Crem | + 32 2 288 37 77 | +32 475 76 55 19 | [email protected]