Skip to content

16/02/2022 Persbericht

Antwerpen - Eerste publieke laadpalen van TotalEnergies zijn geplaatst

Antwerpen - 16 februari 2022De eerste publieke laadpalen voor elektrische wagens van TotalEnergies in Antwerpen zijn geplaatst. De stad sloot hiervoor recent een overeenkomst af met het bedrijf. Burgers kunnen onder bepaalde voorwaarden een aanvraag indienen voor een paal in hun buurt.

Het gebruik van de elektrische wagen wordt steeds populairder. Stad Antwerpen heeft daarom sinds september een concessieovereenkomst voor de uitbreiding van de publieke laadinfrastructuur. TotalEnergies plaatst gedurende twee jaar alle nieuwe elektrische (snel)laders op het stedelijk grondgebied. Tot 2034 zijn zij ook verantwoordelijk voor de technische en commerciële exploitatie van het door hen geplaatste netwerk van openbare laadstations. Alle laadpunten leveren groene stroom uit Belgische offshore windenergie.

 

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Dankzij deze overeenkomst kunnen we snel inspelen op de reële nood aan laadinfrastructuur. We werken momenteel de bestaande lijst met een 600-tal aanvragen weg, waarvan we sommige bundelen. Wat niet verandert, is dat we ons houden aan het principe ‘paal volgt wagen’. Oplaadpunten plaatsen we daar waar er een concrete vraag is. Wat we zeker willen vermijden is een wildgroei, dat zou enkel weerstand oproepen.”
 

Eerste laadpalen van TotalEnergies zijn geplaatst

In Antwerpen zijn er momenteel 418 laadpunten waarvan 146 op openbaar domein, 207 in (buurt)parkings en 65 in park-and-rides. Daarnaast zijn er 11 snelladers op het openbaar domein. Hiermee kan je een batterij gemiddeld op een half uur volledig opladen. Gebruikers vinden een overzicht van alle laadpalen op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/auto-taxi/opladen-van-elektrische-autos.

 

De eerste vijf laadpalen van TotalEnergies  zijn begin februari geplaatst, waarvan drie in Ekeren (Veltwijcklaan, Kloosterstraat en Paardenbloemlaan) en twee in Deurne (Berchemlei en Van Notenstraat) .

 

"We zijn verheugd dat wij de exclusieve partner van de stad Antwerpen mogen zijn voor de uitbreiding van haar netwerk van laadpalen voor elektrische auto's. Onze digitale producten zullen ook ter beschikking gesteld worden, zoals een smartphone-applicatie ontwikkeld door onze "Digital Factory" waarmee gebruikers van elektrische auto’s snel de beschikbare laadpalen kunnen terugvinden en ook de transactie betalen. Dit partnerschap versterkt de ambitie van TotalEnergies om zijn transformatie naar een multi-energiebedrijf te versnellen, met name door de ontwikkeling van elektrische mobiliteit", legt Bernadette Spinoy, General Manger van TotalEnergies Marketing Belgium, uit.

Digitale aanvraag laadpunt

De laadpunten, die op het openbaar domein komen, worden enkel op aanvraag geplaatst. Om een laadpunt aan te vragen moet je wonen of werken in stad Antwerpen, geen laadmogelijkheden hebben op eigen terrein, en nog geen laadpaal hebben binnen een wandelafstand van 250 meter.

Wie voldoet aan die voorwaarden kan sinds 1 september 2021 een publieke laadpaal aanvragen via www.antwerpenlaadt.be of www.antwerpen.be ( > parkeren en mobiliteit > auto, klik hier voor de rechtstreekse link).

Pers Contact TotalEnergies in België

Pascal de Crem : +32 475 76 55 19 | [email protected]