Skip to content

12/12/2019 Persbericht

Inhuldiging van het eerste publieke bioCNG-station in België

Brussel, 10 december 2019 - Total huldigt officieel het eerste publieke bioCNG-station in ter hoogte van de Werkhuizenkaai te Brussel. Door te kiezen voor bioCNG (gecomprimeerd gas geproduceerd uit organisch afval), een hernieuwbare en ecologische brandstof, beantwoordt Total aan de groeiende vraag van de consument naar een milieuvriendelijke duurzame brandstof. Total heeft de ambitie om leider te worden op gebied van verantwoorde energie.

De inhuldiging van dit station is in lijn met deze strategie door toegang te bieden aan zowel bedrijven als particuliere klanten die ervoor hebben gekozen bij te dragen aan de energietransitie met CNG-voertuigen. Er zijn reeds een 18.000-tal particuliere en professionele voertuigen die op CNG rijden in België.

Bernadette Spinoy, General Manager van Total Belgium legt uit: “Total diversifieert haar energiemix op een pragmatische en duurzame manier. We zijn ervan overtuigd dat de complementariteit van energieën een bron van synergieën, waardecreatie en technologische vooruitgang zal zijn. Aardgas is de minst CO2- uitstotende fossiele energie. We willen groeien op de volledige gaswaardeketen, van productie tot verkoop”.

Strategische locatie
Deze nieuwe locatie is niet enkel strategisch voor de Brusselaars en alle mensen die zich met de auto naar Brussel verplaatsen, maar werd eveneens gekozen om aan de vraag te beantwoorden van Sibelga, klant en partner van Total: de Brusselse distributienetbeheerder heeft er namelijk voor gekozen om haar vloot bedrijfsvoertuigen te vergroenen met voertuigen op CNG.

Karine Lalieux, voorzitster van de raad van bestuur van Sibelga, benadrukt het belang van dit project: “Het vervangen van de huidige vloot door minder vervuilende bedrijfsvoertuigen is een prioriteit voor Sibelga. Dit maakt deel uit van de strategie van het bedrijf om de levenskwaliteit van de inwoners van Brussel te verbeteren - en daarmee de kwaliteit van de lucht”.

Meer weten over bioCNG
CNG (gecomprimeerd aardgas) is momenteel de meest propere fossiele brandstof en vormt een milieuvriendelijk alternatief voor diesel, benzine en LPG. Door te kiezen voor de hernieuwbare en ecologische bioCNG, geproduceerd uit organisch afval, wordt de netto CO2-uitstoot tot 80% verminderd in vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen. 

.

Over Total in België
Total is sinds bijna een eeuw een belangrijke speler op de Belgische markt. De Groep beschikt over een ruime ervaring en is, met meer dan 4.900 medewerkers, voornamelijk actief op het vlak van Raffinage, Chemie en Marketing & Services. Total is in België eveneens actief als leverancier van aardgas en elektriciteit.

Over de groep Total
Total is een belangrijke speler in de energiesector, die brandstoffen, aardgas en koolstofarme elektriciteit produceert en op de markt brengt. Onze 100.000 werknemers zetten zich in voor betere energie die veiliger, properder, efficiënter, innovatiever en toegankelijker is voor iedereen. De Groep is actief in meer dan 130 landen en heeft als ambitie om de leider te worden op het gebied van verantwoorde energie.

Contact
Total – Pascal De Crem
Telefoon: + 32 2 288 9220
GSM: + 32 475 76 55 19
E-mail: [email protected]

Dit project is tot stand gekomen met de steun van het BENEFIC-project dat deel uitmaakt van het Europese programma "Connecting Europe Facility", gefinancierd door de Europese Commissie.