Skip to content

De opendeurdag in Feluy: een groot succes voor zowel bezoekers als voor onze medewerkers!

Bijna 800 nieuwsgierigen van alle leeftijden besloten op 13 mei tijdens de ontdekkingsdag van de chemie & life sciences onze site van Feluy te bezoeken om de wereld van polymeren te ontdekken en om meer te leren over onze onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. 
 
Het bezoek startte in ons Europees onderzoekscentrum: OneTech Belgium. Meer dan 300 onderzoekers werken er dagelijks om de uitdagingen van morgen aan te gaan. Eén van de belangrijke onderwerpen voor de toekomst van onze planeet is een beter beheer van plasticafval. Door onderzoek te voeren rond betere recyclage van plastics hebben we onszelf tot doel gesteld om tegen 2030 30% gerecyclede en biosourced polymeren te produceren, dit komt overeen met een miljoen ton circulaire polymeren per jaar.

 
Wist je dat?

Het Europees Octrooibureau (EOB) heeft België geïdentificeerd als specialist in technologieën voor het recyclen van plastic en bioplastic. Ze verwijzen naar een studie die werd uitgevoerd tussen 2010 en 2019 waarin TotalEnergies als eerste uit de bus komt voor het aantal patentaanvragen op dit gebied. Lees meer in dit videoverslag.  
 
Een van de sterke punten van de site van TotalEnergies in Feluy is haar rol als facilitator over de hele innovatieketen startend bij onderzoek en gaande tot de industriële ontwikkeling. Onze industriële productie-infrastructuur en ons onderzoekscentrum staan immers naast elkaar en zo konden bezoekers tijdens de opendeurdag beide sites bezoeken om, onder meer, een beter inzicht te krijgen in de volledige waardenketen van polymeren. Maar de grootste bijdrage kwam ongetwijfeld van onze medewerkers die hun werkplaats aan de bezoekers hebben voorgesteld en industriële en chemische processen op een eenvoudige, toegankelijke en kleurrijke manier hebben kunnen uitleggen. 

Hartelijk dank aan de talrijke medewerkers die dankzij hun betrokkenheid en enthousiasme van deze dag een succes hebben gemaakt!  
 
Ben jij ook gepassioneerd door de wereld van de wetenschap en wil je onze teams komen versterken om ons te helpen de uitdagingen van morgen aan te gaan? Bezoek onze vacaturepagina.