Skip to content

TotalEnergies in België

TotalEnergies​ is sinds bijna een eeuw een belangrijke speler op de Belgische markt. De Groep beschikt over een ruime ervaring en is, met meer dan 4.900 medewerkers, voornamelijk actief op het vlak van Raffinaderij, Chemie en Marketing & Services.
TotalEnergies​ is in België eveneens actief als leverancier van aardgas en elektriciteit.

Historische sites van TotalEnergies in België:

  • Het hoofdkantoor in België bevindt zich sinds de jaren 1950 in het hart van de Europese wijk in Brussel. De teams Refining-Chemicals, Marketing & Services en Total Gas & Power zijn er gevestigd.
  • Het platform in Antwerpen is de 3de grootste raffinaderijen in Europa, daar worden brandstoffen en basischemicaliën geproduceerd.
  • De platform van Antwerpen levert per pijpleiding de fabriek van Feluy aan. De fabriek is binnen de Groep de grootste polymeerproductielocatie van Europa en daarnaast is het stookoliedepot de belangrijkste depot van België. Eveneens gevestigd in Feluy is het onderzoeks- en technologiecentrum dat gespecialiseerd is in katalyse, processen, analyse, polymeren en biotechnologie.
  • Twee andere belangrijke sites zijn Ertvelde, waar de productie van smeermiddelen plaatsvindt, en Schoten met zijn antivries- en koelvloeistoffabriek.
  • Naast deze historische locaties heeft TotalEnergies​ een netwerk van meer dan 530 tankstations en is leider binnen de markt van tankstations op de snelweg.

TotalEnergies, speler in de energietransitie:

TotalEnergies​ is aanwezig binnen op de aardgas- en elektriciteitsmarkt met Total Gas & Power voor bedrijven en Lampiris voor de particulieren. De acquisitie van Lampiris past binnen de strategie van de Groep, die tot doel heeft leider te worden op vlak van verantwoorde energie. Buiten België is de Groep aanwezig in 130 landen en onze 100.000 werknemers zetten zich in voor een betere, veilige, betaalbare, propere en toegankelijke energie.

ONZE ACTIVITEITEN

Onze websites

Bent u op zoek naar een specifiek product of wil u meer weten over onze activiteiten? Ontdek onze zakelijke en andere websites.

Onze Inzet

ZIE OOK